Ноктопластика и удължители

Ноктопластика – това е удължаване на ноктите с гел, форми, изграждащ гел и извиване на ноктите до определена височина и форма.

Състои се от няколко стъпки и изисква голямо търпение за поставянето му, защото е по-дълга процедура като времетраене. Включва няколко основни стъпки:

  1. Подготовка на ноктите за изграждането, което включва опилване, изчистване и оформяне.
  2. Поставяне на базата за която ще се захване и самият гел.
  3. Слагане на формите за изграждане, независимо дали са еднократни или многократни и се разпределя гела много тънко като се изгражда по исканата форма, височина и дебелина.
  4. Изпечане насамият гел за да придобие необходимата форма, здравина и дебелина като естествен нокът.
  5. Желателно е да се направи и естествена извивка със съответният инструмент с цел по красива ноктопластика.

Целият процес отнема около два часа и половина, може и по-бързо зависи от декорацията и формата на изкуственото удулжение. Работата в повечето случаи е по снимка, назависимо от това дали е гел лак или ноктопластика или производните и.

Ефекта е красив маникюр с естествена форма. Желателно е да се ходи на подръжка през две седмици за да изглежда винаги красив и поддържан маникюра.

Примери за ноктопластика и удължаване:

1. Ноктопластика с удължители

ноктопластика с удължителиМаникюр с залепени изцяло изкуствени удължители. Формата и декорацията са изцяло по иниацитива на клиентката.

Цветът е слънчево жълт в съчетание с косата на дамата. Така залепената ноктоплатика издържа доста месеци, защото ако по някаква причина се отлепят могат да се залепят и да се продължи тяхната употреба.

Въпросната клиентка ги ползва в продължение на 3 месеца като през това време се налагаше подръжка на растящите нокти.

Има декорация от ръчно рисувани цветя и посипан брокат в основата и края на нокътя, както и на всеки от пръстите брокатът е различен цвят.

2. Ноктопластика с гел

ноктопластика с гелТова са нокти удължени с гел и изкуствени удължители.

В края на нокътя са залепени удължителите, а в началото на ноктите са изградени с гел, който придава естествената форма и извивка на нокътя.

Изкуствените удължители са устойчиви и подлежащи на оформяне във всякаква форма и дължина, а пък гела им придобива обемност и завершек на желаната форма.

Тук също е важно да не се прекалява с количеството на гела защото ноктите ще са прекалено дебели и неестествени.

Когато имаме удължаване на ноктите е желателно да се ходи на подръжка, защото поради израстване на нокътя се появява разлика в основата и може да се получи отлепяне на гела и разлика в дебелината.

3. Маникюр с изкуствени удължители

бял маникюр с изкуствени удължителиНоктопластика с класически френски гел лак в бяло. Ако се интересувате от френски маникюри посетете страницата ни Френски Маникюр.

Поставени и залепени са изцяло икуствени удължители с ниска височина, като идеята е да изглеждат максимално естествени и красиви.

Декорацията се състои от мрежести гел лепенки напомнящи нежна бродерия на плаците.

На безименните пък имаме ръчно рисувани ченгелчета, различни разбира се на двата пръста, които допълват фона на картинката на цялостният маникюр с гел лак.

4. Ноктопластика в прасковено

ноктопластика в прасковеноНоктопластика в прасковено, направена чрез удължаване с половин гел, половин изкуствен удължител.

Върху обезмаслена база се залепят удължителите и оформят.

След това се продължава по стандаръната процедура за поставянето на гел лак.

Декорацията от рисувани цветя и залепени камъни.

5. Ръчно рисувана ноктопластика

ръчно рисувана ноктопластикаСтудио „Рейна“ предлага ръчно рисувани декоративни ноктопластики. Всяка от които различна по вид и стил – Зимни картини, Пейзажи, Анимации, Животни, Коледни и всякакъв тип за всеки вкус и настроение.

Представената ноктопластика е в тъмно синьо.

Добавен е бял цвят за контраст на залепените камъни, пеперудата е в бяло, синьо и златно, както и цветето с преплитащи златни линии.